• Jardin de senderos que se bifurcan

  • Albert Bonay
  • De l' 14/09/2018 al 28/09/2018
  • A “Jardín de senderos que se bifurcan” Bonay analitza els processos de destrucció, creació, mutilació i transformació del cos humà, així com de la pròpia obra i imatge. S’exploren conceptes com: identitat, sexualitat, ansietat, por a la mort, mutilació, el monstruós, la temporalitat i els límits del llenguatge, pictòric i corporal.
    Les obres que s’exhibiran utilitzen com a matèria primera la pintura (oli i acrílic sobre llenç o paper) i el dibuix. Bonay
    utilitza el llenç com a material pictòric i escultòric per les seves característiques similars a la pell: es pot arrugar, doblegar, esquinçar, foradar i cosir. Posteriorment, l’autor cus dos o més cossos de dimensions i postures diferents, resultant en una única figura tridimensional, retorçada i arrugada que ens porta a una visió visceral i agònica de l’ésser.
    Bonay estableix un esquema de treball que dessacralitza i qüestiona els processos d’adoració i protecció que envolten l’obra d’art i la pintura com a entitat històrica, a través del contacte directe i l’agressivitat amb la qual es tracten les peces. Així mateix es reutilitzen els cànons de bellesa tradicionals per explorar la creació d’una imatge postmoderna de l’ésser humà.